Fabric of my Life.

Menu space.

I’m such a sucker for pretty much everything Norm Architects do.

So, as soon as these stunning images of the new space they created for Danish design company MENU popped into my inbox, I knew I had to share them here.

MENU SPACE incorporates a newly completed showroom, office, and café, which have been designed to create a community around MENU as a design brand. The new creative initiative is aimed at bringing likeminded creative thinkers closer to the brand by encouraging them to share their stories, ideas and processes within a welcoming space where everyone is encouraged to stop by – for a coffee, a meeting, or simply to have a close up look at the designs of MENU.

The interior has been inspired by the raw and industrial setting of the surrounding up-and-coming Copenhagen harbour-side neighbourhood of Nordhavn, echoed in the use of strong materials such as concrete and steel which can be seen throughout. These provide a beautiful contrast to the objects and designs that fill the space, and offer a flexible backdrop upon which the showroom can be transformed again and again.

The space draws heavy inspiration from strong materials such as concrete and steel, which can be seen throughout the space. This use of natural and durable materials provides a beautiful contrast to the objects and designs that fill the plateaus, floors, and corners.

The idea is to keep MENU SPACE moving and ever changing. To have friends of the house and people we admire stop by on a regular basis and change the interior layout however they see fit – ensuring that we always have a vibrant, creative, lively space that continues to inspire our neighbours, visitors, friends, clients, and designers.

As with all Norm Architect designs, I love the simple aesthetic and sense of refined elegance that creates, while still packing a dynamic visual punch. 

 

I can’t wait to visit next time I’m in town!

 

→MENU SPACE, Hamborg Plads, 2150 Nordhavn, Denmark

All photography © Jonas Bjerre Poulsen for Norm Arhitects. 

Styling by Nathalie Schwer for MENU. 

Fabric of my Life is reader-supported.

This post may contain affiliate links and I may earn a small commission when you purchase an item using one of these links — at no additional cost to you. If I use affiliate links in a blog post, you’ll see an asterisk (*) next to the link to denote it. Occasionally I am gifted products, with no obligation to feature, and the brand has no editorial control or input as to how they may be featured. Any gifted products featured are denoted with a double asterisk (**). If a post is declared as a Paid Partnership then the brand has required specific (factual) product information to be included and/or specified the type and quantity of images featured. Please note, I only ever feature brands and products on my blog that I genuinely love and would purchase myself, and all thoughts and opinions expressed are always my own. You can read more about my disclosure policies here. Please note: expired links are removed periodically. If a product is no longer linked, it is no longer available. 

Share this post!

9 responses

  1. I love interiors that make me change my mind on something. I’d normally not be drawn to anything brown or too minimal but this just WORKS. It’s beautiful x

  2. It’s probably a bit too minimal for my personal tastes (what can I say, I like a bit of visual noise/colour when I’m working lol) but I really do love the bar area – it’s a gorgeous use of space! xx

  3. Very nice. Seems like concrete, steel, and sparsity are associated with cold, but it’s funny how you can combine them elegantly to make a space that’s so inviting…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *